Historie

Markthal Geschiedenis 

In 1951 werd begonnen met de bouw van de markthal. Gemeentearchitect P.A.T. Smulders ontwierp de hal volgens de Delftse School. Toenmalig burgemeester De Leeuw legde de eerste steen. De markthal was bedoeld als veemarkt en dan met name de handel in varkens. Vrijwel meteen werd de handel in varkens gecombineerd met verkoop van kleding.

Al in 1954 vond de eerste uitbreiding plaats, vier jaar later volgde een tweede uitbreiding en werd de kleine hal gebouwd.

Aan de zogenaamde ‘biggenmarkt’ kwam in 1974 een eind. In 2007 werd de markthal een gemeentelijk monument.

In 2010 werd de markthal helemaal gerenoveerd. Er kwam een nieuw dak op, met zinken goten en een dakrand die in de originele stijl met de hand werd gezaagd. De kleine hal werd geïsoleerd, deuren werden gestuct, kozijnen vervangen en de schilder is om het hele gebouw geweest. Daarmee heeft Didam een mooi historisch pand, dat nog jaren meekan.

En toch zijn er zo altijd weer zaken die aangepast en/of verbeterd kunnen worden. Zo is in 2018 de binnenverlichting geheel gerenoveerd en vervangen door LED-buizen, is glasvezel aangelegd met wifi-mogelijkheid voor met name de standhouders en zijn er in samenspraak met de gemeente Montferland beveiligingscamera's geplaatst.

In februari 2019 is het bestuur overgegaan tot de aanschaf van heaters, waardoor nu ook desgewenst in de wintermaanden de hallen aangenaam verwarmd kunnen worden.

 

verhuurmarkthal